lauantai 14. syyskuuta 2019

Puutarhakalusteet

Tervehdys! Ompas ollut tänään ihana syyssää. Olen ollut melkein koko päivän pihahommissa kokoamassa meidän pihakivetyspalapeliä 😊 Vielä ei ihan ole valmista, mutta pikkuhiljaa oikeaan suuntaan. Viikolla ei oikein ehdi mitään tekemään, kun töiden jälkeen on puhti pois. Tällä viikolla terassi on edennyt finaalivaiheeseen eli takaa puuttuu enää portaat ja sitten päästään tekemään kaiteita, jes!

Puutarhakalusteista lähti meidän koko terassin suunnittelu. Halusin ison sohvanryhmän ja ison ruokapöydän, mutta meillä ei ollut mitään paikkaa, mihin laittaa niitä. Siksi päädyimme rakentamaan terassin ja samalla hoitui myös se puoli, että piha ei ollut mitenkään hyvässä kunnossa, joten sillekin saatiin samalla uutta ilmettä.

Koko terassin suunnittelin itse netistä löytyvällä suunnitteluohjelmalla. Mietin, mikä olisi meidän perheelle paras ratkaisu ja näyttäisi myös meiltä. Etuterassi on n. viisi metriä leveä ja koko talon pituinen ja kääntyy sitten talon taakse. Sivuittain terassi on oikeastaan vain kulkureitti takaterassille, mutta kaide tekee siitä yhteneväisen näköisen (toivottavasti!). Takaterassi on neljä metriä leveä ja siitä on tarkoitus tulla meidän oleskeluterassi. 

Puutarhakalusteet tilasin Trademaxista, joka on jotenkin entisen Kodin1:n kanssa yhteistyössä. Sivut olivat ihan suomenkieliset ja hinnat paljon edullisempia, kuin suomalaisissa nettikaupoissa. Tavarat tulevat siis Ruotsista. Päädyimme ostamaan polyrottinkisen mustan oleskeluryhmän, jossa on valkoiset päälliset. Tykkään setistä tosi kovasti. Pöydäryhmä puolestaan on valkoinen lukuunottamatta pöydän kantta, joka on harmaa.




 Sohvaryhmässä on keskellä rahi, jossa on pehmusteen alla myös lasi, joten sitä voi pitää myös sohvapöytänä.


Tuolit eivät kuuluneet mukaan ryhmään, joten tilasin ne erikseen. Ovat kyllä samaa mallistoa.


 Ruokailuryhmä on ehkä oma suosikkini. Pidän valkoisista tuoleista, vaikka ne oli ihan hirvittävän monimutkaiset koottavat. Ei ihan yhden illan juttu ollenkaan. Päälliset ruokpöydän tuoleihin piti tilata erikseen, siitä vähän miinusta. Tuoleissa ei kyllä ilman pehmusteita ole mukava istua.


Pehmusteet ovat tumman harmaat, toivottavasti eivät ole heti ruokatahroja täynnä...



Pöydän päälle tilasin tabletit Finnmarilta. Ihastuihin näihin jo paljon aimmin, mutta ne olivat jo kaikista kaupoista loppu. Tilaamalla tulivat nopeasti muutamassa päivässä. Sopivat kovasti pöydän tunnelmaan.

 Nyt on pakko kellahtaa nukkumaan, huomenna on taas tuhat ja yksi askaretta tehtävänä. Kaikkihan aina sanoo, että omakotitalosta ei työ lopu 😀 

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

                                                    ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti