lauantai 10. helmikuuta 2024

Kasvihuoneen rakentaminen

 Moikka! Talvista pakkaspäivää olen viettänyt käymällä aurinkoisella kävelyllä sekä tekemällä pitsaa perheelle. Lisäksi olen istuttanut taimia isompiin astioihin. Tänään osa kirsikkatomaattien ja kurkkujen taimista sai isomman astian. Laitoin myös ostamastani paprikasta siemeniä itämään. Viime kesänä ei kasvihuoneessa vielä paprikaa ollutkaan, joten jännityksellä odotan, onnistuuko idätys.


Olin pari vuotta harkinnut kasvihuoneen laittamista, mutta pidin ajatusta jotenkin työläänä. Sitten entinen työkaverini oli laittanut kasvihuoneen ja kävimme sitä miehen kanssa katsomassa. Siitä se ajatus sitten omasta kasvihuoneesta lähti. Pitkään pohdimme mallia ja sitä, olisiko kasvihuone kokonaan lasinen vai muovinen. Näillä leveysasteilla routiminen on sen verran voimakasta, joten päädyimme muoviin. 


Perustukset tehtiin ruuvipaaluilla pyörittämällä maahan. Tilasimme sekä rakenteeseen että terassiin tulevat puut määrämittaisena, jolloin ei tarvinnut sahata ja sirkkelöidä perustukseen tulevia lautoja. Olin laskenut tarkasti, kuinka iso terassin tulee olla.





Tässä kasvihuone valmiina. On se vain kaunis!



Tästä koko rakennusprojekti lähti eli ensimmäisen ruuvipaalun kiertämisestä maahan. Tässä kohdassa vähän jännitimme, onko maassa isoja kiviä tai juurakoita, jotka estäisivät ruuvipaalujen ruuvaamisen. Onneksi mitään esteitä ei maassa ollut.




Tässä terassi on valmiina ja kasvihuoneen kehikko on aluillaan. Alle laitoimme suodatinkankaan. Sen päälle suositeltiin soraa, mutta me kävimme ostamassa betonisia pihakiviä ja ladoimme niitä tiheästi suodatinkankaan päälle, että ruoho ei pääse välistä kasvamaan.



Rakenne on mustaa alumiinia ja seinät muovia. 




Tässä kasvihuone valmiina. Kasvihuoneen vasemmalle puolelle on tarokoitus laittaa lavakauluksia ja niihin hyötykasveja kasvamaan.




Ostimme kasvihuoneeseen penkkiryhmän sekä kaksi nojatuolia. Mies tilasi ja asensi tunnelmalliset valot. Vietimme täällä kesällä ja syksyllä kyllä todella monta mukavaa iltaa. Uutta kesää ei malta millään odottaa 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti