maanantai 19. helmikuuta 2024

Päärynäpuut

Moikka! Halusin tehdä postauksen meidän päärynäpuista, koska silloin kun suunnittelimme meille päärynäpuita, niin emme löytäneet oikein mistään, mitkä lajit tänne Oulun seudulle sopivat. Olemme käyneet kaikki puumme ostamassa Limingan viherkeskuksesta ja siellä on mitä mainioin palvelu. Siellä on osattu auttaa ja kertoa lajikkeista paljon. Eihän sitä tahdo myöhemmin enää muistaa, joten kokemuksen kautta mennään.


Meillä on neljä eri puuta ja kaikki ovat eri lajikkeita. Lajikkeet ovat Lada, Aunenpäärynä, Tsizovskaja sekä Tonkovjatka. Kaikki näistä ovat kukkineet hyvin joka vuosi ja myös satoa on tullut. Meille parhaimman ja isoimman sadon on tuottaneet lajikkeet Lada ja Tsizovskaja. En tiedä, johtuuko siitä, että Aunenpäärynän sekä Tonkovjatkan vyöhykkeet ovat I-III (IIII), joten meidän aurinko ei taida isoihin päärynöihin riittää. Meidän kokemuksella siis parhaat lajikkeet näistä Oulun seudulle ovat Lada ja Tsizovskaja.


 


Tässä kuva viime kevään kukinnasta 😍



Olen pölyttänyt puut vuosittain vanupuikolla. Emme ole uskaltaneet vielä leikata oksia, mutta ehkä kasvun vuoksi pitäisi. Olemme lannoittaneet puut syksyisin ja keväisin.




Tässä kuva, millaisia päärynöitä Tsizovskaja puu tekee.



Myös Ladan päärynät olivat isoja ja mehukkaita. 


Tässä Lada -puun satoa viime kesältä 😊



Päärynät meinasivat katkaista oksia, koska oksat ovat vielä melko hentoisia. Laitoimme puiden tueksi erilaisia viritelmiä, jotta oksat eivät katkenneet.




Päärynöitä tuli viime kesänä sen verran, että tein niistä hilloa. Se oli kyllä todella hyvää. Söimme päärynöitä sellaisenaan myös paljon. Oma suosikkini oli laittaa päärynäviipaleita siemenleivän päälle ja nauttia se kasvihuoneessa pitkän päivän päätteeksi 💖

Toivottavasti näistä vinkeistä oli jollekin apua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti