Moikka moi!
Meillä vietettiin keväällä lakkiaisia. Juhlien tarjoiluja mietin pitkään ja päädyin melko perinteiseen settiin; maikeisiin ja suolaisiin kakkuihin. Kaikki makeat kakut teen aina yleensä laktoosittomana ja gluteenittomana. Suolaisia kakkuja mielestäni on hankalampi tehdä gluteenittomana, joten tein gluteenittomia isoja tuulihattuja, joihin tuli samaa täytettä kuin voileipäkakkuihin.
Tässä tarjoilupöydän antimet 😊
Yhtenä kakkuna oli suosikkini; appelsiini-suklaatäytekakku.
Tätini teki ihanan pullakranssin ja sitä meni juhlapäivänä yli puolet.
Voileipäkakkuina tein savulohi-voileipäkakun sekä saksanhirvi-voileipäkakun. Molemmat olivat suosittuja ja kakkujen samaa täytettä laitoin gluteenittomiin tuulihattuihin.
Savulohi-voileipäkakku
Saksanhirvi-voileipäkakku
Tein ylioppilakki-pikkuleipiä sekä gluteenittomana että normaalina versiona. Gluteenittomat olivat todella haperoita ja niitä oli hankala saada pidettyä kasassa 😀
Tilasin netistä lyyralla varustettuja servettejä.
Savulohi-voileipäkakussa oli koristeena kylmäsavulohta, sitruunan viipaleita, orvokkeja ja herneenversoja.
Saksanhirvi-voileipäkakussa oli koristeena herneenversoja sekä leikkelettä.
Ylioppilaslakin muotoiset keksit
Kuistilla juhlakalu otti vieraat vastaan ja heille tarjoiltiin kuohuviiniä sekä alkoholitonta omenakuohua
Koetin tehdä jääpaloja, joissa oli sisällä ruusu. Ei ollut kyllä helppo tehtävä, sillä kokeilin kolmenlaisia ilmapalloja ja kaikki epäonnistuivat. En tiedä, minkälaisia ilmapalloja pitäisi olla, että ne saa vedellä täytettyä ja sinne mahtuisi vielä ruusu. Tein jääkartion sitten täyttämällä pakastepussiin vähän vettä ja ruusun. Saa vinkata, jos joku tietää, mitä ilmapalloja tähän tulisi käyttää!
Leippoisaa loppuviikkoa! 💖
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti