lauantai 24. elokuuta 2019

Kinuskiomenat

Huomenta! Minähän aijoin, että sitten Suomessa ollessa en enää tee herkkuja. No arvatkaapas, miten aikomukseni on pitänyt. Erittäin huonosti. Saksassa en pitänyt kaapissa mitään vierasvaroja, koska kaikki ihmiset yleensä ilmoittivat tulostaan etukäteen, niin osasi varautua. Täällä kaapissa pitäisi olla aina jotain herkkua, ihan vain vieraiden varalle. Itse en tietenkään halua niitä syödä, mutta välillä uhraudun, ettei tarvitse roskiin heittää 😇

Löysin muutama vuosi sitten ihanan kinuskiomenoiden ohjeen, ja se on syksyn ehdoton suosikkini! Reseptiin tulee omenoita ja kaurahiutaleita. Eli siis täyttä terveysruokaa! Voi olla oikeasti aika kaloririkasta, joten en suosittele koko vadillista syömään kerralla 😊 Omenavuoka on aika yksinkertainen tehdä.

Kinuskiomenat

Ainekset:

6 omenaa
100 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
 kaurahiutaleita
rouhittuja manteleita

1. Leikka omenat viipaleiksi ja asettele ne uunivuokaan. 
2. kypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.
3. Kiehauta voi, fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa, kunnes seos on saennut kinuskiksi. 
4. Lisää kinuskiin rouhittuja manteleita ja kaurahiutaleita siten, että seos on sakeaa, mutta ei liian jäykkää.
5. Lusikoi kinuskiseos omenoiden päälle ja paista uunissa vielä 10 minuuttia.
6. Nauti jäätelön kanssa. 



Tässä eilinen herkkusatsini :) Jäätelön sijasta minulla on tuossa turkkilaista jogurttia. Säilytän valmista seosta jääkaapissa ja lämmitän sitä vähän ennen tarjoilua. Parasta se on kuitenkin suoraan uunista otettuna kera kylmän jäätelön. Turkkilaista jogurttia käytän nykyään ihan päivittäin, koska täältä Suomesta on todella hankala saada ihan tavallista rasvaista rahkaa, jossa ei ole sokeria eikä makeutusaineita. Kaikki tavalliset rahkat ovat rasvattomia, jotka ei minulle (meille) maistu. Jos teillä on tiedossa, mistä saisi rasvaista rahkaa, jossa olisi ravintoaineet tallella, niin kirjoittakaa minulle!

Mukavaa viikonloppua!
                                                     ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti