tiistai 27. elokuuta 2019

Mehevä gluteeniton suklaakakku

Meillä vieteltiin viikonloppuna synttäreitä. Olen vältellyt viljoja kohta kolme vuotta, joten meidän syödään pääasiassa gluteenitonta ruokaa. Tai eihän kakut mitään ruokaa ole, mutta gluteenittomia nekin. Tein lauantaina suklaisen kakkupohjan (lasten avustuksella) ja jo illalla täytimme sen yhdessä suklaamoussella. Maku oli todella hyvä sekä pohjassa ja täytteessä.



Kakkupohja on tehty kaikkea yhtä paljon -periaatteella. Tarvitset siis kolme yhtä suurta lasia ja niihin tulee yhtä paljon kaikkea kolmea: kananmunia, sokeria ja jauhoja. Tähän pohjaan käytin 5 kananmunaa, sokeria ja jauhoina oli Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, johon sekoitin puolet perunajauhoja. Lisäsin myös yhden teelusikallisen leivinjauhetta ja pari ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta.

Ohje:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhot siivilän läpi ja vatkaa vain siten, että jauhot ovat sekoittuneet.
3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos taikinaa jää tikkuu, anna paistua vielä hetki.

Jäähtynyt kakkupohja on helppo leikata isolla sahalaitaisella keittiöveitsellä.


Kakku kostutettiin soijamaidolla. Suklaapohja ja soijamaito tekee kakusta pehmeän makuisen. Suosittelen!

Väliin tehtiin helppo suklaamousse:

200g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa
2 rkl voita
5 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan

Ohje:
1. sulata kattilassa suklaa ja voi tasaiseksi. Lisää kuohukerma ja sekoita.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
3. Sekoita jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon ja lisää sokeria maun mukaan.


Kuorrutukseen käytimme tummaa suklaata. Sulatin kattilassa 200 g tummaa suklaata ja lisäsin tilkan kuohukermaa notkistamaan. Seos levittyi hyvin kakun päälle.




                                                 
Lapset koristelivat kakun suklaapähkinoillä. Oli ihan maukasta! 

Mukavaa päivää!

                                                    ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti