sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Pihan muutos

Moi! Talon piha on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Pihan muutos on ollut pitkä ja erittäin kallis projekti, mutta myös todella tarpeellinen. Pihan muutos aloitettiin takapihan "raivaamisella". Takapihan tilalla oli vanha pelto, joka oli täysin villiintynyt. Lisäksi pihalla oli jokin iso röykkiö, joka kasvoi jos jonkinmoista heinää ja kasvia. Tilasimme paikalle kaivinkoneen, joka raivasi ja tasoitti pihan ja siihen viljeltiin nurmikko.

Seuraavaksi oli vuorossa ylimääräisen tavaran vieminen kaatopaikalle. Tilasimme pihalle jätelavan ja sinne nakkelimme kaiken romun. Siivouksen jälkeen kaatui koivuaita ja talo maalautettiin harmaaksi. Sitten asennettiin valot talon seiniin. Sitten jälleen kaivinkone paikalle, joka kaivoi polut pihakivetykselle ja teki ison parkkipaikan. Soraa, hiekkaa ja multaa tilattiin hirveät määrät ja niillä tehtiin polkujen pohjat ja parkkipaikka. Samalla vedettiin johdot pihavaloille ja istutettiin omena- ja kirsikkapuita. Terassi rakennettiin ja kaivot poistettiin. Tähän kaikkeen on mennyt lähes kaksi vuotta. Nyt voisikin siirtyä tekemään remonttia taas sisälle. 😀 Tosin vielä puuttuvat osa terassin kaiteista ja piha-aita. Ja katon maalaus 😅



Tässä yksi kuva muutoksen jälkeen näin keskitalvella. Tykkään kovasti talon väreistä. Vaaleanharmaa ja valkoinen sopivat hyvin yhteen. 


Piha ennen muutosta. Vasemmalla pelto, joka raivattiin ensin.

Piha oli ennen muutosta todella törkyinen. Olemme raivanneet pihaa pala palalta ja pikku hiljaa se alkaa olemaan valmis.

Tässä piha muutoksen jälkeen iltavalaistuksessa. Valo ei ainoastaan näytä kivalta, mutta tuo meille myös turvaa, koska syksy ja talvi ovat pimeitä. 


Tässä loppusyksystä otettu kuva. Olemme jo tähän muutokseen todella tyytyväisiä!

Mukavaa päivää!

                                                    ♥

2 kommenttia:

  1. Hyvät hyssykät! Vasta nyt ilokseni huomasin että olet aloittanut uuden blogin! Liitän heti blogisi listaani ja alan innolla seuraamaan. Hyvää uutta vuotta teille koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Voi ihana Marita! Mukavaa, että löysit tiesi uuteen blogiini! :) Vähän harvakseltaan tulee kirjoiteltua, vaan jospa tässä taas innostuisi.

    VastaaPoista