lauantai 2. maaliskuuta 2024

Koristeomenapuut

 Tervehdys talven keskeltä! 

Lumi on sulanut vauhdilla, kun ollaan saatu vesisadetta ja lämpöasteita. On kyllä ollut kummallinen talvi. Välillä kovia pakkasia, ennätysmäärät lunta, myrskyjä ja vesisadetta. Ihanasti on tällä viikolla terassi sulanut jäästä ja vähän jo houkuttelisi ulkona juoda kahvit. 

Jatkan kesäisillä puupostauksilla. Meillä on pihalla kolme koristeomenapuuta. Yksi laitettiin ensimmäisten puiden joukossa, kun Suomeen muutettiin. Se on eri lajiketta kuin kaksi muuta, jotka laitettiin pari vuotta myöhemmin. 






Tässä etupihan ensimmäisenä istutettu puu. Se on lajiketta Rixi ja kukkinut meillä joka vuosi istutuksesta lähtien. Puu tekee pieniä kirpeitä hedelmiä, jotka eivät kelpaa edes linnuille 😀




Tämä on kyllä pihan kaunein puu kukkaloistossaan!




Tässä etualalla on viime vuonna istutettu luumupuu. Se on kasvanut hyvin. Vasemmalla autokatoksen takana on neljä päärynäpuuta. Autokatoksen takana oikealla näkyy myöhemmin istutetut kaksi koristeomenapuuta. Ne ovat lajikkeeltaan Makamik. 



Makamikin kukat ovat hieman syvemmän pinkkejä mitä Rixin. Jännittävää nähdä, miltä nämä näyttävät vuosien päästä isoina puina. 


Mukavaa päivää kaikille! 💕



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti