sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Pihavalaistus

 Maaliskuun aurinkoinen tervehdys! 

Aurinko on lämmittänyt jo mukavasti, jes! Pihavaloja tarvitsee päivä päivältä vähemmän. Meillä on mies asentanut valot siten, että ne syttyvät automaattisesti, kun aurinko laskee 2,9 astetta alle horisontin 😀 Aamuisin ei enää pihavaloja tarvitsekaan. 


Kun muutimme tähän taloon, ei pihalla ollut yhtään pihavaloa. Suunnittelin pihan ja valojen paikat ennen kuin piharemontti alkoi. Pääosin olen valaistukseen tyytyväinen, mutta pari valoa voisi vielä olla lisää. Alla kuvia ja tarkemmin tietoa valoista.



Pihalla on yhteensä seitsemän noin. metrin korkuista pollarivalaisinta. Ne valaisevat mukavasti pihakivetystä. Kasvihuoneessa ja pihapuussa on valosarjat, jotka mies on tilannut Amazonista. Ne ovat syksyn hämärissä illoissa todella ihanat!




Talon seinille asennettiin seinävalaisimet, jotka valaisevat sekä ylös- että alaspäin. Etupihan vaahteralle hankittiin kohdevalaisin, joka valaisee puuta kauniisti kolmesta suunnasta.




Vanha Terijoensalava on upea näky valaistuna.




Autokatoksen kahdelle seinälle laitettiin myös seinävalaisimet (samanlaiset kuin taloon). Ne valaisevat hienosti ja tuovat turvaa pimeinä iltoina.




Tässä näkyy sekä autokatoksen valot sekä pysäköintialueen reunassa olevat pylväsvalaisimet.




Tässä kuva viime syksyltä, kun mallailimme pihakiviä autokatoksen eteen. Se olisi lumien sulettua ensimmäinen projekti saada valmiiksi 😃




Pysäköintialueen vieressä olevat pylväsvalaisimet valaisevat erityisen hyvin talvella, kun päivänvaloa on vain vähän.




Etupihan kolme Tuijaa ovat kasvaneet parina viime vuonna hurjasti. Niitä voisi alkaa nyt leikkaamaan.

Omasta mielestäni valaistusta ei voi koskaan olla liikaa, varsinkaan Suomen pimeissä talvissa. 

Ihanaa päivää kaikille! 💖


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti