keskiviikko 21. elokuuta 2019

Pojan huoneen muutos

No niin, nyt päästään jo itse talon remonttiin. Talomme on 50-luvulla rakennettu rintamamiestalo. Äitini on ollut kaksivuotias, kun isovanhempani ovat sen rakentaneet, joten talolla on minulle erityisen suuri tunnearvo. Talo on ollut minulle ensin mummola, sitten teinivuosieni koti ja nyt se on minun perheeni koti. Viime kesänä, kun saimme talon virallisesti omistukseemme, oli se suoraan sanottuna hirveässä kunnossa. Sisällä haisi pahalle, siellä ei oltu kunnolla siivottu varmaankaan vuoteen ja varsinkin yläkerta ei ollut edes asuttavassa kunnossa. Huoneita oli pidetty vanhojen vaatteiden säilytystilana ja romua oli jäänyt edellisen asukkaan jäljiltä melkoiset määrät. Eipä siinä auttanut muu kuin tilata roskalava paikalle ja alkaa purkamaan paikkoja! Sehän se vasta mukavaa puuhaa olikin! 😄 Harmi, ettei huoneista ole kunnollisia "ennen" kuvia, sillä ette varmasti uskoisi, missä kunnossa esim. yläkerran muovimatto oli... Monia vuosia vanhoja ruokaläiskiä, haiseva keittiö ja likaa joka paikassa. Siivosin yläkerran jääkaappia monta päivää, että kehtasin antaa sen pois. Muutoin olisimme joutuneet sen itse kierrättämään. 



 Pojan huone remontin jälkeen


Itse huoneen purkamisessa meni muutama päivä. Vanha keittiö ja huonekalut pois roskalavalle, listojen irrotus ja seinien perusteellinen pesu. Sitten rautakauppaan etsimään sopivaa maalia seiniin ja laminaattia lattioihin. Päätimme heti alussa, että muovimattoon emme enää lähde ja vaaleita sävyjä on saatava. Alakerrassa on koivulattia, mikä sinällään on ihan kiva, mutta kerää helposti naarmuja ja on kellertävä. Joten harmaa laminaatti oli hakuisessa. Laminaateissa on nykyään tosi isot valikoimat, ja oikean laminaatin löytäminen oli haastavaa. Lopulta päädyimme vaaleanharmaaseen laminaattiin, joka mielestämme vaikutti meille oikealta.



Aikamme, kun laminaatteja pähkäilimme, päädyimme tähän Bauhaussin Tammi vista-malliin. Siinä oli vähän värivaihtelua, sävy oli tarpeeksi vaalea ja materiaali tuntui kestävältä. Joten ei muuta kuin kassan kautta kotiin ja asentamaan. Olimme lukeneet netistä, että asentaminen on helppoa ja niinhän se olikin. (vaikka en itse yhtään lankkua asentanutkaan :D ) Mies ja appiukko laittoivat hihat heilumaan ja ei aikaakaan, kun koko yläkerrassa oli uusi lattia. Ja hieno muuten onkin, vaikka itse sanonkin!



Minun tehtäväkseni jäi aloittaa maailhommat. Laminaattimallin kanssa etsin sopivan maalisävyn ja päädyin Tikkurilan laasti-sävyyn. Seinät näyttivät maalinpeitossa nimen omaan harmailta, eikä ollenkaan sinisiltä. Väri on myös tarpeeksi vaalea, ettei lopputulos ole liian synkkä. Eikä myöskään liian vaalea, jotta värin erottaa seinästä. Olemme myös väriin todella tyytyväisiä.




Tässä sentään yksi kuva, missä näkyy vähän välivaihetta. Tällä seunustalla oli ennen keittiö. Keittiön alta paljastui vuosikymmenten aikana käytetyt värisävyt 😊 Keittiön kaakeleiden alta paljastui talon alkuperäistä muuria, josta olimme innoissamme. Halusimme ehdottomasti säilyttää näköisällä isoisäni muuraaman muurin! Miten ihana yksityiskohta pojan huoneeseen. Siihen on edelleen vetämättä lakka päälle, mutta ehkä se ajan kanssa tapahtuu... Kuvassa näkyy myös vähän muovimattoa, joka oli huoneessa ennen remonttia.



Olen vältellyt eri puulajien sekoittamista, sillä aiemmin talossa oli jos jonkinmoista puulajia kaikissa huonekaluissa. Ainoastaan pojan kirjoituspöydässä on nyt harmahtavaa puuta. Mielestäni sopii sävyjen puolesta huoneeseen. Pöytä ja tuoli on molemmat ostettu Jyskistä. Seinälle laitoimme muiston Münchenistä. Lamppu on isäni vanha, jota poikani rakastaa. Lamppu sopii myös värinsä puolesta hyvin muuraukseen. 



Halusimme satsata hyviin sänkyihin ja tilasimme lapsille leveät omat sängyt. Niihen saaminen yläkertaan olikin ihan oma projektinsa. Voi kauhistus, siinä tarvittiinkin aika monta käsiparia! Pojan sängynpääty on nahkaa ja sängyssä on säilytyslaatikko esim. lisäpetivaatteille. Sängyn yläpiolella on sisustustarra. Verhot ovat edelleen liian pitkät, koska ompelukoneeni on vielä Saksassa. Sitten kun muuttokuorma saapuu, niin pääsen nekin lyhentämään. Verhot ovat pimennysverhot ja niillä saa todella hyvin pimennettyä koko huoneen. Matto on Vallilan mallistosta. 

Pojan huone tulee tässä lähiaikoina vielä muuttumaan, koska The tietokone saapunee tällä viikolla ja se tarkoittaa pelipaikan rakentamista johonkin nurkkaan 😃  Mutta siitä kuvia sitten jossakin vaiheessa.

Leppoista keskiviikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti