maanantai 6. tammikuuta 2020

Talvi, uusi vuosi ja lupaukset


Heipparallaa! Niin se vaan tämäkin loma vierähti ja huomenna olisi taas paluu töihin. Rytmin kääntämisestä saattaa tulla hankalaa... Miten se unirytmi pääseekin aina lomilla kiepsahtamaan?! Minusta on ihana nukkua aamuisin pitkään ja lukea lehtiä ja juoda kahvia pitkän kaavan mukaan. Onneksi meillä ovat kaikki samanhenkisiä, joten kukaan ei herättele toisia suotta. 😀

Rakastan Suomen oikeaa talvea. Sitä, että on lunta ja pakkasta. Saa lenkeillä punaiset posket ja sitten voi mennä suoraan saunaan. Nyt on alkanut päiväkin taas pitenemään ja odotan keväthankia sekä auringonpaistetta! 

Meillä tehtiin uuden vuoden lupauksia. Ei mitään kireitä, mutta lupasimme kaikki kohdella toisiamme sievästi ja hoitaa kehoamme liikunnalla ja terveellisellä ruoalla. Täytyy myöntää, että stressaavan muuton ja uusien koulujen/töiden jälkeen jäi aika vähän aikaa terveelliselle elämälle. Lähinnä sitä mietti, että miten saadaan kaikki palikat kohdilleen, että arki alkaa rullaamaan normaalisti.

 Olen ihaillen katsonut tv-sarjoja, joissa elämänsä kunnossa olevat naiset kertovat, miten helppoa on syödä terveellisesti ja yhdistää liikunta osaksi arkea. Yhdelläkään ei kyllä ole ollut raskasta päivätyötä ja perhettä lasten harrastuksineen siinä sivussa. Kyllä meilläkin näin lomalla on liikuttu kiitettävästi. Normaalissa arjessa aika on välillä aika kortilla, kun tulee töistä, kuljettaa lapsia treeneihin ja valmistelee seuraavan päivän töitä. Siinä pitäisi jossain välissä ehtiä käymään itse salilla ja valmistaa perheelle terveellistä ruokaa 😅 Nyt ollaan jotenkin saatu suunniteltua viikon rutiinit niin, että kaikki pääsevät liikkumaan yhdessä ja erikseen. Miten ihmeessä te muut saatte ajan riittämään kaikkeen?
Päivä on pidentynyt jo paljon parin viikon takaisesta, jolloin lumetkin kävivät aika matalina. Taas on satanut uutta lunta, kivaa!


 Tytön huoneen kuusi purettiin ja poltettiin tänään, koska se varisi ihan kamalasti. Nuorempi kisu oli hyvänä kaverina 😀


Böö! Joskus meinaa kissoillakin mennä riitelyksi ja ravaavat sitten alakerran matot ryttyyn 😆


Tämä kuva on joulukuulta, kun emme olleet vielä kuusta laittaneet. Ajattelin odottaa Nuutin päivään, ennen kuin alakerran kuusi lähtee, vaikka ovista tulvisi nyt ihanasti valoa sisään, kun on luvattu aurinkoisia päiviä.


 Lomalla on ollut aikaa kokkailla terveellisiä ruokia. Se ei vaan täällä Suomessa ole mitään halpaa. Tässä oli setti, mikä haettiin pari päivää sitten salin jälkeen koko perheen smoothieihin. Koitimme valita tuotteita, joissa ei ole lisättyä sokeria. Tässä setissä ainoastaan mantelimaidossa ja omenasoseessa oli lisättyä sokeria. Kumpaakaan ei löytynyt lähikaupoista ilman. Oli myös todella erikoista, että proteiinijauhetta ei löytynyt kolmesta kaupasta maustamattomana. Piti sitten ostaa suklaista 😛


Tässä meidän perheen makulempparit: tyttärelle marjaisa, pojalle mangoinen, minulle vihreä proteiininen ja miehelle pina koladamainen. Kaikki olivat tosi hyviä! Olin yllättynyt, miten hyvä vihreä smoothie tulee pinaatista ja mintusta, nami!


Mikäs voisi kissavanhusta enemmän ilahduttaa kuin potkuttelureissu? No ei kyllä oikeasti ilahduttanut, hän ei selvästikään pidä enää talvesta 😊

Nyt on pakko lähteä kokeilemaan, miten uni maistuu ennen ensimmäistä työaamua.

Tsemppiä teille kaikille kevääseen! Mulla on tunne, että tästä vuodesta tulee ihan huippu! 💖

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti