perjantai 31. heinäkuuta 2020

Keittiön muodonmuutos

Moikka! Täällä on ollutkin todella hektinen kesä 😊 Kiirettä on pitänyt, kun autokatosta on rakennettu ja keittiö remontoitu lattiasta kattoon. Keittiöremontti vei yllättävän paljon aikaa ja voimia. Onneksi se saatiin juuri ja juuri valmiiksi ennen pojan rippijuhlia! Ihan ilman stressiä ei tämä projekti sujunut. Valitsemamme keittiöfirma ei pystynyt ajallaan toimittamaan kalusteita, ensimmäinen työfirma ei ollut rehdeimmästä päästä ja rippijuhlat painoivat niskaan. Onneksi kaikki saatiin järjestymään kuitenkin ajallaan, vaikka muutama uneton yö joukkoon mahtuikin.


Tässä nyt keittiö ensin valmiina. On valkoista ja avaraa! Aluksi oli hankala tottua siihen, että keittiössä kaikuu 😄 Olen keittiöön enemmän kuin tyytyväinen. Keittiön asennusfirma oli lopulta todella hyvä ja työmiehet ansaitsevat kyllä täydet pisteet kaikesta. Kaapit ovat korkeakiiltoiset valkoiset ja tasot ovat kvartsikiveä. Saksassa meillä oli 10 vuotta korkeakiiltovalkoinen kettiö ja en kyllästynyt siihen koskaan, joten siksi uskalsin valita sen hyvillä mielin myös omaan kotiin. Tasoiksi halusin ehdottomasti kiveä laminaatin ja puukokeilujen jälkeen. Tykkään siitäkin kovasti! Allas on musta komposiittiallas ja sopii keittiöön täydellisesti.


 Tässä keittiö ennen remonttia. Kaapit olivat reilut 20 vuotta vanhat ja kulahtaneet. Olin ne itse kertaalleen valkoiseksi maalannnut. Koivulattia oli auringon kellastama ja kattokin tummunut alkuperäisestä. Isoin urakka meillä oli ehkä keittiön purkaminen. Siihen meni helposti pari päivää. Ikävä yllätys oli "kierretty" hormiputki, jolle oli tehty melko iso L-kirjaimen kokoinen aukko kattoon.



Ensimmäinen työfirma oli kaikkea muuta kuin luotettava (kannattaa sopia kirjallisesti kaikki työt, hinnat ja ajat etukäteen!), joten päädyin tapetoimaan seinät itse. Tapetti on paikoin helmiäinen vaaleanharmaa iso lehtikuvio. Kuvassa ei näytä niin hyvältä kuin luonnossa. Olen iloinen, että otin "riskin" kuviin enkä mennyt yksivärisellä.


Katon maalasin itse valkoiseksi. Hyvä tuli, vaikka melko työläs homma olikin. En ehkä alkaisi tekemään sitä uudestaan itse.


Tässä kohtaa on laitettu uusi kipsilevy seinään ja sähkömies on käynyt katsomassa pistorasioiden paikat. Kipsilevyt asensimme miehen kanssa kahdestaan!



Tässä täysin valmis keittiö. Lopulta myös lattia hiottiin kauttaaltaan ja lakattiin antiikkilakalla vaaleammaksi. Verhoja en ole vielä laittanut, koska valoa tulvii niin mukavasti sisään. Onneksi isoin remontti talossa on nyt ohi!

Aurinkoista viikonloppua! 💗

2 kommenttia:

  1. Upea lopputulos. Meilläkin keittiöremontti on alkamassa. Olen kovasti jo suunnitellut värimaailmaa. Meillä myös ajatuksena on kirkastaa ilmettä. Toivon, että lopputuloksesta tulisi ihanan ajaton. https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

    VastaaPoista